dimarts, 4 de setembre del 2012

SAME UEC Gràcia - alpinisme i escalada - Vallhibierna / Llosàs. Del 8 al 11 de Setembre de 2012

De tornada de vacances, en plena forma per l’activitat alpina que segurament haureu fet molts de vosaltres, la SAME de la UEC de Gràcia us proposa anar a la Vall de Vallhibierna per a rematar la temporada estiuenca d’enguany.


Sortida cap de setmana (pont) del 8 al 11 de Setembre, hora i lloc a concretar.

Reunió informativa el dijous 6 de Setembre, a les 20h a:
la UEC de Gràcia,
C/ Encarnació 131-131
telf. 93.285.34.54.

Si esteu interessats, assistiu-hi (o truqueu durant la reunió, a l'organitzador o al club). És important per a la logística dels cotxes.

Activitat: alpinisme en roca (crestes i paret) de dificultat mitjana, per la Vall de Vallhibierna (Benasc). També es poden fer ascensions de dificultat mitjana-baixa a cims com el Margalida o el Tempestats, o el Vallhibierna per la normal, amb el seu bonic pas de cavall i circuit de llacs.

Es dormirà, per raons bucòliques i de conveniència per les suggerències, a la Pleta de Llosàs (2200 m) sota de l’Estany de Llosàs. Cal tenda (o bivac si la meteo és prou clara). En qualsevol cas, la temperatura nocturna podria davallar per sota dels 0ºC.

L’accés es fa pel Pla de la Senarta, passat Benasc, on cal deixar el cotxe, i fer la pista a peu, o bé agafar l’autobús de muntanya que surt de Benasc (12€). La pista encara està tancada als vehicles privats. http://www.rednaturaldearagon.com/files/file/HorariosBus2012.pdf
- A peu des de la Senarta fins Llosàs: 3h, +850m.
- A peu des del Refugi Pescadors (final autobús): 1h +200m.

Suggerències:
Cresta de Llosàs a l’Aneto. AD+ IV. Molt llarga, només recomanada per cordades ràpides.
Cresta S a l’Aneto. PD+ III. Més curta i fàcil que l’anterior, recomanable. En ambdós casos es baixa per Corones i es creua la bretxa SUPERIOR de Llosàs per tornar al “campament” (15 metres delicats per accedir-hi).
Vies d’escalada alpina a la cara nord del Vallhibierna (Paseo Geológico). MD V+. Vies desequipades de dificultat mitjana, discontínues, però en un entorn grandiós.
Vies normals al Tempestats, Margalida, Vallhibierna, etc. F.

Llibres
Crestas Pirenaicas, Pirineo Central – Pako Sanchez
Guia del CEC de la Maladeta-Posets (versió “alpina”).

Material específic de la sortida: Cal portar el material adequat pel tipus d’activitat escollida, doble corda, casc, "catxarros", anelles per rapels i merlets…. Un bon sac de dormir. Aconsellable tenda.

Cal tenir nivell tècnic suficient per a ser autònom en l'activitat escollida.
* Imprescindible estar federat, mínim modalitat C.
* Menors d'edat amb permís patern, i sota criteri dels organitzadors.
* En cas de mal temps, es proposarà un canvi de zona o un altre cap de setmana.

Organització i consultes: Albert Royo.

Imprimir aquesta entrada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola, si vols escriure per apuntar-te a una sortida, posa detalladament el teu nom, si ets major d'edat, si disposes de cotxe, i a quina hora pots sortir. Les teves dades personals de contacte, si no les sabem, envia-les per correu electrònic (per la teva seguretat). Moltes gràcies.